Αντλίες Θερμότητας

Οι αντλίες θερμότητας είναι η πιο οικονομική επιλογή για τη θέρμανση ενός νοικοκυριού.

Οι αντλίες θερμότητας αποτελούν μια από τις βέλτιστες και ενδεδειγμένες λύσεις για εγκαταστάσεις θέρμανσης σε κτήρια μετατρέποντας το ίδιο το δάπεδο σε θερμαντικό σώμα. Οι αντλίες θερμότητας διασφαλίζουν καλύτερες συνθήκες άνεσης από κάθε άλλο σύστημα θέρμανσης και αποτελούν την οικονομικότερη επιλογή, ειδικά όταν συνδυάζεται με συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ολοκληρωμένης θερμομόνωσης στο κτήριο.

Οφέλη θέρμανσης με αντλίες θερμότητας:

  • Ομοιόμορφη και σταθερή θερμοκρασία
  • Εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων
  • Δυνατότητα χρήσης εναλλακτικών πηγών ενέργειας
  • Δυνατότητα αυτονομίας σε κάθε δωμάτιο
  • Γρήγορη απόσβεση λόγω του χαμηλού κόστους λειτουργίας και συντήρησης
  • Εξοικονόμηση χώρου

Αξιοποίηση στο έπακρο.

Με την χρήση Φωτοβολταϊκών συστημάτων η χρήση των αντλιώνθερμότητας θα έχεις σχεδόν μηδενικό κόστος αφού στην Κύπρο, η ηλιοφάνεια είναι αρκετά μεγάλη ακόμη και τους χειμερινούς μήνες. Αυτό εξαρτάτε πάντα από την κατάσταση της θερμικής μόνωσης του κάθε κτηρίου σε συνδυασμό με την χρήση της θέρμανσης.

Επιπλέον με τη χρήση των κατάλληλων ενεργειακών συστημάτων θερμομόνωσης θα θωρακίσεις ολοκληρωτικά και σωστά την κατοικία σου έτσι ώστε να απολαμβάνεις στο μέγιστο δυνατό βαθμό εσύ και η οικογένεια σου ένα θερμικά άνετο περιβάλλον.

Σε πραγματικούς αριθμούς, με την ολοκληρωμένη ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου μπορείς να εξοικονομήσεις από 20% μέχρι και 65% της παραγόμενης ενέργειας, ανάλογα με την ενεργειακή κατάσταση του κάθε κτηρίου.