Κρατική Χορηγία €1.000 για εγκατάσταση Φωτοβολταϊκου Συστήματος (Net Metering) σε υφιστάμενες οικίες

Το υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοίνωσε Σχέδιο Χορηγιών για ενθάρρυνση της χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εξοικονόμησης Ενέργειας στις κατοικίες για το 2020.

➡ Η κατηγορία προνοεί χορηγία €250 ανά εγκαταστημένο κιλοβάτ (kW) φωτοβολταϊκών με μέγιστο ποσό χορηγίας €1.000 για συστήματα που έχουν εγκατασταθεί σε υποστατικά οικιακών καταναλωτών. 

➡ Η κατηγορία προνοεί χορηγία €750 ανά εγκαταστημένο κιλοβάτ (kW) φωτοβολταϊκών για συστήματα που έχουν εγκατασταθεί σε κατοικίες ευάλωτων καταναλωτών με μέγιστο ποσό χορηγίας €3.750.

➡ Το Σχέδιο έχει αναδρομική ισχύ και εφαρμόζεται για εγκαταστάσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά την 01/10/2019.

➡  H Επιτροπή Διαχείρισης του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞ.Ε θα δέχεται αιτήσεις από τις 09/06/2020 και το σχέδιο θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 12/12/2020 ή μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού, όποιο από τα δύο επισυμβεί πρώτο.

Αιτήσεις θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞ.Ε. 

Ο κάθε αιτητής πρέπει να δημιουργήσει τον δικό του λογαριασμό και θα πρέπει να ανεβάσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέσω του λογαριασμού του για να υποβάλει την αίτηση του για χορηγία.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ενέργειας εδώ.

Δείτε τον Οδηγό Υποβολής Αίτησης εδώ.

Δείτε τον Οδηγό για το Σχέδιο Χορηγιών ΑΠΕ & ΕΞ.Ε 2020 εδώ.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν εγκαίρως μαζί μας καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

☎ 22311234

📧 [email protected]


    Ενεργειακή ΑπόδοσηΦωτοβολταϊκάΕξωτερική ΘερμομόνωσηΘερμομόνωση ΟροφήςΚουφώματα ΑλουμινίουΑντλίες ΘερμότηταςΠαθητικά Κτίρια