Φωτοβολταϊκά Συστήματα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα Φωτοβολταϊκά στην Κύπρο

Τα Φωτοβολταϊκά Συστήματα μετατρέπουν την ηλιακή ακτινοβολία σε ηλεκτρική ενέργεια. Στην Κύπρο τα φωτοβολταϊκά συστήματα προσφέρονται ιδιαίτερα λόγο της μεγάλης ηλιοφάνειας που έχουμε τους περισσότερους μήνες του χρόνου.

Κάθε φωτοβολταϊκό σύστημα αποτελείται από ένα μέχρι κάποιες χιλιάδες Φωτοβολταϊκά Πλαίσια, αναλόγως της ισχύος και του διαθέσιμου εμβαδού εγκατάστασης. Η παραγόμενη ενέργεια μπορεί να διοχετευτεί στο δίκτυο της ΑΗΚ, να χρησιμοποιηθεί άμεσα για τις ανάγκες ενός ηλεκτρικού φορτίου και/ή να αποθηκευτεί για μεταγενέστερη χρήση κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε ώρες χαμηλής ηλιοφάνειας. Αναλόγως της χρήσης της παραγόμενης ενέργειας και της δυναμικότητας, τα Φωτοβολταϊκά Συστήματα χωρίζονται σε τρεις κύριες κατηγορίες: Οικιστικά, Εμπορικά και Αυτόνομα.

Πλεονεκτήματα παραγωγής ενέργειας με φωτοβολταϊκά συστήματα

  • Εξοικονόμηση
  • Οικολογική παραγωγή ενέργειας
  • Η ηλιακή ενέργεια είναι ιδανική για ένα σπίτι στην Κύπρο. Είναι δωρεάν και υπάρχει μεγάλη ηλιοφάνεια για περισσότερες από 325 μέρες τον χρόνο.
  • Αθόρυβη και ασφαλής λειτουργία.
  • Ελάχιστη συντήρηση.
  • Περισσότερα από 25 χρόνια ζωής με γραπτή εγγύηση.

Κανονισμοί και προϋποθέσεις για εγκατάσταση  φωτοβολταϊκών στη Κύπρο

Για την εγκατάσταση ενός Φωτοβολταϊκού Συστήματος στην Κύπρο από 3kWp μέχρι 10kWp σε κεραμοσκεπή, το απαιτούμενο καθαρό εμβαδόν που χρειάζεται είναι περίπου 25m2 – 80m2. Αν εγκατασταθεί σε επίπεδη οροφή τότε χρειάζονται περίπου 45m2 -150m2.

Για να έχετε την μέγιστη δυνατή απόδοση από το Φωτοβολταϊκό σας Σύστημα με βάση τη γεωγραφική θέση της Κύπρου, είναι σημαντικό αυτό να έχει Νότιο προσανατολισμό και με κλίση 28°-30°. Οποιαδήποτε απόκλιση από αυτές τις παραμέτρους, επηρεάζει αρνητικά την παραγωγή του συστήματος προκαλώντας ανάλογη απόκλιση από τη μέγιστη παραγωγή του.

Είδη Φωτοβολταϊκών συστημάτων

Net Metering για ΌΛΟΥΣ

net metering Κύπρος

Αυτοπαραγωγή

Εμπορικά & Βιομηχανικά ΦΒ

Ηλιακή Άντληση

Αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα

Αυτόνομα ΦΒ Συστήματα

Επιτήρηση και Συντήρηση

Για δωρεάν μελέτη της υφιστάμενης ή υπό ανέργεση οικίας επικοινωνήστε με το έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό μας σε θέματα φωτοβολταϊκών συστημάτων στο 22311234 ή μέσω email στο [email protected].