Έρχεται Επιχορήγηση για εγκατάσταση οικιακών Φωτοβολταϊκών | 2018

Έρχεται Επιχορήγηση για εγκατάσταση οικιακών Φωτοβολταϊκών | 2018

Κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο κ. Λακκοτρύπης αναφέρθηκε σε σχεδιασμούς στους οποίους προβαίνει το Υπουργείο για προκήρυξη σχεδίων για επιδότηση ΑΠΕ από οικιακούς χρήστες, ώστε η Κύπρος να πετύχει τους ευρωπαϊκούς της στόχους μέχρι το 2020.

Δεν υπάρχει ακόμη κάποια τελική απόφαση, ωστόσο θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα προχωρήσει η υλοποίηση των πιο πάνω σχεδίων και μάλιστα σε συνδυασμό με κάποια άλλα μέτρα χρηματοδότησης καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να μειώσουν την κατανάλωση και κατ’ επέκταση τους λογαριασμούς της ΑΗΚ.

Το κόστος για τη χρηματοδότηση των μέτρων, δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη στο σύνολό του, ενώ αναμένεται να καλυφθεί από το Ταμείο ΑΠΕ και Εξοικονόμησης Ενέργειας, στο οποίο συνεισφέρουν οι πελάτες της ΑΗΚ με τέλος ένα σεντ την κιλοβατώρα. Λόγω της μεγάλης αύξησης του κόστους του ρεύματος εντός του 2018, μειώθηκε η συνεισφορά του ταμείου για την αγορά ενέργειας από υφιστάμενα έργα ΑΠΕ και σημειώθηκαν αποθέματα, τα οποία μέσω των μέτρων που θα εξαγγελθούν θα επιστραφούν στους καταναλωτές.

Ύψος χρηματοδότησης

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για το ύψος της επιδότησης για εγκατάσταση οικιακών φωτοβολταϊκών, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να φτάσει στο μεταξύ 20% με 30% του συνολικού κόστους.

Για τους ευάλωτους καταναλωτές ήδη προσφέρεται κρατική επιχορήγηση (€900 για κάθε εγκατεστημένο kWh, με υψηλότερο ποσό επιδότησης τις €2.700).

Αν ενδιαφέρεστε να ενημερωθείτε άμεσα για την έναρξη του σχεδίου αφήστε τα στοιχεία σας πιο κάτω.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα φωτοβολταϊκά μπορείτε να δείτε εδώ.