3 σημαντικότεροι λόγοι για να θερμομονώσεις το σπίτι σου.

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΚΥΠΡΟΣ

Οι ιδιοκτήτες κατά την περίοδο ανέγερσης της κατοικίας τους, πολλές φορές υποτιμούν την σημασία μιας σωστής και ολοκληρωμένης θερμομόνωσης. Το αποτέλεσμα μετά από μερικά χρόνια, είναι να αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια διάφορα προβλήματα. Προβλήματα που θα ήταν ανύπαρκτα αν δινόταν η απαραίτητη προσοχή από την αρχή και τα οποία δεν θα προκαλούσαν επιπλέον έξοδα για την επιδιόρθωση τους.

Πόσες φορές επέστρεψες στο σπίτι σου το καλοκαίρι και το βρήκες σε συνθήκες θερμοκηπίου; Άλλες τόσες ήταν και οι φορές που τον χειμώνα ξεκλείδωσες την πόρτα και το βρήκες παγωμένο. Η έλλειψη της θερμομόνωσης κάνει την διαβίωση στο σπίτι μας ανυπόφορη. Μήπως ήρθε η στιγμή να το θερμομονώσεις;

Οι τρείς βασικοί λόγοι για να θερμομονώσεις το σπίτι σου είναι:

  • Διατήρηση ενέργειας χειμώνα & καλοκαίρι

Η σωστή και ολοκληρωμένη εξωτερική θερμομόνωση, εξασφαλίζει ιδανικές συνθήκες διαβίωσης κατά την διάρκεια του χειμώνα και του καλοκαιριού περιορίζοντας σημαντικά τις απώλειες θερμότητας στα σπίτια, καθιστώντας άνετη την διαβίωση μέσα σε αυτά. Με την εξωτερική θερμομόνωση μιας οικίας επιτυγχάνουμε ευκολότερα και σε μεγαλύτερη διάρκεια την θερμική άνεση στο χώρο μας, σε σχέση με ένα μη θερμομονωμένο χώρο.  

  • Μικρότερο αρχικό κόστος για συστήματα θέρμανσης και ψύξης

Ο σχεδιασμός των συστημάτων θέρμανσης και ψύξης έχει ως στόχο να καλύψει τις θερμικές απώλειες του κτιρίου για να εξασφαλιστεί η θερμική άνεση στους ενοίκους. Με την ολοκληρωμένη θερμομόνωση καταφέρνουμε να περιορίσουμε τις απώλειες και έτσι καταλήγουμε στην εγκατάσταση μικρότερης δυναμικότητας και πιο μικρού κόστους συστήματος θέρμανσης/ψύξης. Επίσης από την στιγμή που η απώλειες θερμότητας περιορίζονται, τότε η χρήση των συστημάτων για θέρμανση ή ψύξη δεν χρειάζεται να είναι σε συνεχή λειτουργία προκειμένου να καλύπτουν διαρκώς τις απώλειες.

  • Μακροχρόνια προστασία των δομικών υλικών από φθορές & μούχλα

Επιπλέον, ακόμη ένας καλός λόγος θερμομόνωσης για την οικία σας είναι η αύξηση της διάρκειας ζωής των δομικών υλικών. Οι μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες καταπονούν τα σπίτια και η θερμομόνωση λειτουργεί προστατευτικά για το σπίτι με συνέπεια την μακροχρόνια προστασία του από φθορές. Σε κτίρια χωρίς θερμομόνωση συχνά  εμφανίζεται το φαινόμενο της συμπύκνωσης υγρασίας στις εσωτερικές επιφάνειες της τοιχοποιίας. Συνέπεια των συμπυκνώσεων αυτών είναι και η ανάπτυξη μούχλας, που σε μεγάλη έκταση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας στους ενοίκους. Η εξωτερική θερμομόνωση του κελύφους αποτρέπει την εμφάνιση του φαινομένου της μούχλας και άλλων συνεπειών.

Προσοχή στην εγκατάσταση

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί τόσο στο σύστημα θερμομόνωσης που θα εγκατασταθεί στο σπίτι σας όσο και στον τρόπο εφαρμογής του. Τα συστήματα θερμομόνωσης θα πρέπει να φέρουν πιστοποίηση EOTA, καθώς και εγγύηση από τον ίδιο τον κατασκευαστή. Επιπλέον η εφαρμογή του συστήματος θα πρέπει να γίνεται από εγκεκριμένους εγκαταστάτες για την διασφάλιση της σωστής εφαρμογής τους. Με αυτά τα κριτήρια εξασφαλίζεται σε εσάς και την οικογένεια σας μια άνετη διαβίωση σε βάθος χρόνου.

Η εταιρία μας ως εγκεκριμένος εγκαταστάτης θερμομόνωσης μπορεί να σας προσφέρει εγγυήσεις τόσο για τα υλικά και τα συστήματα θερμομόνωσης κατευθείαν από τους κατασκευαστές, όσο και για την εφαρμογή της θερμομόνωσης. Έτσι εσείς θα είστε βέβαιοι για το αποτέλεσμα. 

εγκαταστάτης θερμομόνωσης κύπρος

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα συστήματα θερμομόνωσης οι εξειδικευμένοι ενεργειακοί μηχανικοί της K-ENERGY μπορούν να σας βοηθήσουν. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 22311234 ή μέσω email στο [email protected].