Ζήσε Άνετα & Οικονομικά

Karantonis-Web-13.jpg

Ποιος δε θα ήθελε ένα σπίτι που να του προσφέρει θερμική άνεση όλες τις εποχές του χρόνου πληρώνοντας ελάχιστα; Ένα σπίτι, απόλυτα θωρακισμένο από τα εξωτερικά στοιχεία, όπου θα απολαμβάνετε εσείς και η οικογένεια σας ένα θερμικά άνετο περιβάλλον με ελάχιστο κόστος.

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι καλυμμένοι με την νέα νομοθεσία στην Κύπρο, που τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές του 2017, η οποία επιβάλλει μέρος της παραγόμενης ενέργειας των νέων οικιών να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενώ παράλληλα καθορίζει κάποιες ελάχιστες απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης για όλα τα νέα κτίρια. Συγκεκριμένα η νομοθεσία καθορίζει κατ’ ελάχιστο 25% της κατανάλωσης ενέργειας που θα χρειάζεται μια νέα οικία να παράγετε από ανανεώσιμες πηγές. Στην Κύπρο φυσικά με περισσότερες από 300 μέρες τον χρόνο ηλιοφάνεια η προτεινόμενη λύση είναι τα φωτοβολταϊκά. Το πρόβλημα όμως είναι πως οι ελάχιστες απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης που ορίζονται από το νόμο δεν είναι οι ιδανικές για να έχετε μια άνετη και λειτουργική διαβίωση με ελάχιστα έξοδα.  Όση ενέργεια κι αν παράξουν τα φωτοβολταϊκά, εάν το σπίτι σας δεν είναι σωστά θερμομονωμένο και υπάρχουν μεγάλες και συνεχόμενες απώλειες θερμότητας, θα βρεθείτε πάλι στον ίδιο παρονομαστή καθώς τα έξοδα για να καλύψουν την θέρμανση και την ψύξη των χώρων θα είναι μεγάλα!

Θερμομόνωση για εξοικονόμηση και άνεση!

Η θερμομόνωση στην Κύπρο, αρχίζει να κερδίζει έδαφος σε όσους ενδιαφέρονται να κτίσουν τη δική τους κατοικία. Κατά το παρελθόν η συγκεκριμένη πρακτική δεν ήταν αρκετά διαδεδομένη λόγω των μη εξειδικευμένων υλικών αλλά και την έλλειψη τεχνογνωσίας στη διαδικασία ορθής εφαρμογής. Η αλήθεια όμως πως με τα σημερινά υλικά και την τεχνογνωσία ενός καταρτισμένου συνεργείου τα οφέλη μπορούν να είναι τεράστια.

Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε πως θερμομόνωση δεν είναι ωφέλιμη μόνο για τους χειμερινούς μήνες. Η θερμομόνωση του κελύφους βοήθα στη διατήρηση της θερμοκρασίας όλες τις εποχές του χρόνου. Ιδιαίτερα η επιλογή της  εξωτερικής θερμομόνωσης η οποία είναι ιδανική για χώρους όπου χρειάζεται να διατηρείται η θερμική άνεση καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Συνιστάται σε κατοικίες λόγω της δυνατότητας εκμετάλλευσης της θερμοχωρητικότητας των δομικών στοιχείων. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε την διατήρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ενώ παράλληλα μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας πέραν του 30%. Επίσης επιλέγοντας την εξωτερική θερμομόνωση θωρακίζεται ομοιόμορφα το κέλυφος απέναντι στο εξωτερικό περιβάλλον ελαχιστοποιώντας έτσι την παρουσία θερμογεφυρών οι οποίες οδηγούν στο ανεπιθύμητο αποτέλεσμα της μούχλας.

Η διαδικασία εφαρμογής ενός συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης παίζει τεράστιο ρόλο στην μελλοντική συμπεριφορά του κτιρίου και της απόδοσης. Βεβαιωθείτε ότι το συνεργείο που θα αναλάβει την εγκατάσταση θα είναι πιστοποιημένο και καλά καταρτισμένο.

θερμομόνωση κύπρος

 

Ενεργειακά Κουφώματα Αλουμινίου για την απόλυτη ενεργειακή εμπειρία.

Για μια ολοκληρωμένη θερμική προστασία του κελύφους, δεν αρκεί μόνο ένα σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης αλλά, πρέπει να συμπεριληφθεί και η εγκατάσταση ενεργειακών κουφώματων αλουμινίου. Τα κουφώματα αλουμινίου θα μειώσουν τις απώλειες θερμότητας οι οποίες μπορούν να φτάσουν μέχρι και το 20%!

Τα θερμομονωτικά κουφώματα είναι αυτά τα οποία μας επιτρέπουν να πετύχουμε υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης χρησιμοποιώντας θερμοδιακοπτόμενο σύστημα αλουμινίου σε συνδυασμό με ενεργειακά τζάμια. Η θερμοδιακοπή στα θερμομονωτικά κουφώματα είναι το σύστημα που αποτρέπει την μεταφορά ενέργειας από τον εσωτερικό χώρο προς το εξωτερικό περιβάλλον και αντίστροφα. Αυτό που κάνει την διαφορά είναι η χρήση ενός ειδικού μονωτικού υλικού που ξεχωρίζει τα προφίλ των παραθύρων σε δύο μέρη, το εσωτερικό και το εξωτερικό. Έτσι φτάνουμε στον στόχο της υψηλής θερμομόνωσης και ταυτόχρονα της ηχομόνωσης.

Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών για να έχεις την τσέπη σου ήσυχη χειμώνα- καλοκαίρι!

Στην Κύπρο το μόνο σίγουρο είναι τα πολύ έντονα καλοκαίρια μας και η μεγάλη ηλιοφάνεια καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Μία επένδυση στα κατάλληλα φωτοβολταϊκά συστήματα, θα σας επιτρέψει να απολαμβάνετε ένα θερμικά άνετο σπίτι ακόμη και στις πιο ακραίες συνθήκες. Δεν θα χρειαστεί να σκεφτείτε ποτέ ξανά το κόστος της ενέργειας αφού αυτό θα είναι σχεδόν μηδενικό.

Η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην Κύπρο γίνετε με τη μέθοδο του  net – metering. Το NET- METERING είναι η μέθοδος με την οποία εφαρμόζεται ο συμψηφισμός μετρήσεων της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας που διοχετεύεται προς το υποστατικό από το Δίκτυο και της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας από το Φωτοβολταϊκό Σύστημα που εξάγετε προς το Δίκτυο. Δηλαδή, σε περίπτωση που η κατανάλωση θα υπερβαίνει της παραγωγής τότε ο καταναλωτής θα τιμολογείται τη διαφορά, ενώ σε αντίθετη περίπτωση το πλεόνασμα παραγωγής θα μεταφέρεται για χρήση στην επόμενη διμηνία. Στον τελευταίο λογαριασμό του λογιστικού έτους (Φεβρουάριος – Μάρτιος) θα γίνεται η τελική εκκαθάριση. Τυχόν πλεονάσματα δεν μπορούν να μεταφερθούν από ένα έτος στο επόμενο. Στην περίπτωση των οικιακών καταναλωτών, ο συμψηφισμός, έχει την δυνατότητα να περιλαμβάνει και την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από θερμοσυσσωρευτές που λειτουργούν στην κατοικία με βάση τη διατίμηση εκτός αιχμής νοουμένου ότι οι αιτητές δηλώσουν ότι επιθυμούν στους συμψηφισμούς να συμπεριλαμβάνονται και οι θερμοσυσσωρευτές.

 

φωτοβολταϊκά κύπρος τιμή

 Ένα φωτοβολταϊκό σύστημα 3kWp μπορεί να καλύψει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες κατανάλωσης ρεύματος μιας οικίας στην Κύπρο και το κόστος του ξεκινά από €4,600 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Η μέση ετήσια παραγωγή ενός φωτοβολταϊκού συστήματος 3kWp είναι 5000kWh που ισοδυναμούν με αντιστάθμισμα €1000 στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, με βάση τις ισχύουσες διατιμήσεις της ΑΗΚ (€0,20/kWh). Η μέγιστη επιτρεπόμενη ισχύς φωτοβολταϊκού συστήματος, που μπορούμε να εγκαταστήσουμε σε οικία στην Κύπρο, με βάση τη νομοθεσία, είναι 5,2kWp. Ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να καλύψει οικίες που στεγάζουν πολυμελείς οικογένειες που έχουν αυξημένη κατανάλωση ρεύματος με μέση ετήσια παραγωγή 8300 κιλοβατώρες.

Ιδανική χρονική στιγμή τόσο για εσάς όσο και για την τσέπη σας είναι η στιγμή του σχεδιασμού του σπιτιού. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονά σας θα σας καθοδηγήσει ανάλογα για να δημιουργηθούν οι πρόνοιες όπου χρειάζεται και να αποφύγετε την μετέπειτα ταλαιπωρία αλλά και τα επιπρόσθετα έξοδα.

Για δωρεάν μελέτη της υφιστάμενης ή υπό ανέργεση οικίας επικοινωνήστε με το έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό μας στο 22 311 234 ή μέσω email στο [email protected].