Ηλεκτρικό longboard το οποίο κινείται με φωτοβολταϊκά

Ο Φάνης Πιττάλης, μαθητής Δευτέρας Τάξης Λυκείου, στο Λύκειο Κύκκου Β΄ Λευκωσίας, σχεδίασε ένα ηλεκτρικό longboard το οποίο κινείται με φωτοβολταϊκά, σε συνεργασία με δυο συμμαθητές του και τη βοήθεια του καθηγητή τους.

Ο Φάνης Πιττάλης, μαθητής Δευτέρας Τάξης Λυκείου, στο Λύκειο Κύκκου Β΄ Λευκωσίας, σχεδίασε ένα ηλεκτρικό longboard το οποίο κινείται με φωτοβολταϊκά, σε συνεργασία με δυο συμμαθητές του και τη βοήθεια του καθηγητή τους. Τα παιδιά έλαβαν συμμετοχή στους διαγωνισμούς «Μαθητές στην Έρευνα – ΜΕΡΑ» και «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση – ΤΕΚΕ 2017» του Υπουργείου Παιδείας, κάτι που χρειάστηκε έμπρακτη στήριξη.

Η K-ENERGY, συνώνυμη με την καινοτομία και την πράσινη ενέργεια, έχοντας σταθεί επανειλημμένα στο πλευρό και άλλων νέων, στηρίζοντας τις προσπάθειες τους και τις πρωτοπόρες δημιουργίες τους, δεν θα μπορούσε παρά να στηρίξει τον Φάνη και τους συμμαθητές του, για το καλύτερο αποτέλεσμα.

 

Άλλωστε, τον περασμένο μήνα η Κ-ENERGY, ήταν από τους χορηγούς στο 8ο Solar Car Challenge που πραγματοποιήθηκε στην καρδιά της Λευκωσίας στις 24 Ιουνίου. Περαιτέρω το “F1 in Schools” Challenge είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός στον κόσμο της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, των Μηχανικών και Μαθηματικών (STEM). Η K-ENERGY στήριξε και ενεθάρρυνε την ομάδα, Thunder Racing, του English School.