Πιστοποιημένα Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης

Η Εξωτερική Θερμομόνωση μας προσφέρει θερμική άνεση στους χώρους διαβίωσης περιορίζοντας τη ροή της θερμότητας το χειμώνα από το εσωτερικό του κτιρίου προς το εξωτερικό, ενώ το καλοκαίρι από τον θερμό εξωτερικό αέρα προς το εσωτερικό του κτιρίου. Για να επιτευχθεί ο σκοπός της θερμομόνωσης όμως πρέπει να γίνει η σωστή επιλογή των δομικών υλικών και η σωστή εφαρμογή τους από πιστοποιημένα συνεργεία.

Συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης (ΣΕΘ)

Βάση της Ευρωπαϊκής Τεχνικής Οδηγίας ΕΤΑG 004 μέσω της οποίας πιστοποιούνται τα συστήματα Εξωτερικής Θερμομόνωσης, περιλαμβάνουν συγκεκριμένα και καθορισμένα υλικά τα οποία αναφέρονται στην “Πιστοποίηση και Δήλωση Συμμόρφωσης”. Έχουν συγκεκριμένες ιδιότητες, εφαρμόζονται διαδοχικά βάση των τεχνικών οδηγιών στο έργο σε εξωτερικές τοιχοποιίες, ενώ θα πρέπει να συνδυάζονται και να συνδέονται με τις παρακείμενες κατασκευές.

Τα Πιστοποιημένα ΣΕΘ σε συνδυασμό με την σωστή εφαρμογή τους, θα πρέπει να διασφαλίζουν για τουλάχιστον 20 χρόνια τις βασικές απαιτήσεις:

● Θερμομόνωση
● Διαπνοή
● Σταθερότητα
● Στεγάνωση
● Μηχανική Αντοχή

Ενώ θα πρέπει να πιστοποιεί συγκεκριμένη τιμή για την θερμομόνωση και κατάταξη πυρασφάλειας.

 

Πως θα επιτύχεις και εσύ την τέλεια Εξωτερική Θερμομόνωση;

Η K- Energy σας προσφέρει τα πιο σύγχρονα συστήματα θερμομόνωσης της αγοράς με πιστοποιήσεις κατευθείαν από τον κατασκευαστή! Με την εφαρμογή συστημάτων Εξωτερικής Θερμομόνωσης, εξασφαλίζεται εγγυήσεις για τα υλικά, την εφαρμογή και κατ’ επέκταση την εξαιρετική θερμομόνωση του κτιρίου σας.

Πλεονεκτήματα Πιστοποιημένων Συστημάτων Εξωτερικής Θερμομόνωσης

Το θερμομονωτικό υλικό που βρίσκετε στην εξωτερική στρώση καθυστερεί τη μεταφορά της θερμότητας. Λειτουργεί σαν θερμοσυσσωρευτής, που το καλοκαίρι απορροφά την εξωτερική θερμοκρασία πριν φτάσει στο εσωτερικό, ενώ τον χειμώνα δεν αφήνει την θερμοκρασία να διαρρεύσει προς το εξωτερικό. Επιπλέον με την σωστή εξωτερική θερμομόνωση εξαλείφουμε τις θερμογέφυρες και αποτρέπουμε την δημιουργία μούχλας.

Η διαπνοή της τοιχοποιίας είναι ακόμη ένας σημαντικός παράγοντας. Με την χρήση πιστοποιημένων συστημάτων που σας προσφέρουμε, εξασφαλίζεται ο χαμηλός δείκτης αντίστασης και δεν εμποδίζεται η διαδικασία διαπνοής. Επίσης με αυτόν τον τρόπο το σημείο συμπύκνωσης των υδρατμών μεταφέρετε στο εξωτερικό μέρος της τοιχοποιίας, προστατεύοντας έτσι τους τοίχους από τη θερμική διάβρωση.

Τα τελικά επιχρίσματα προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες στην τελική εμφάνιση του συστήματος για αποτέλεσμα που καλύπτει την αισθητική των πιο απαιτητικών και παράλληλα εξασφαλίζοντας την υψηλή αντοχή στην υγρασία και την καλή διαπνοή.

 

Χώρος – Χρόνος – Χρήμα

Το κέρδος από τα συστήματα ΣΕΘ είναι πολλά! Κατ’ αρχήν το μικρότερο πάχος εσωτερικής τοιχοποιίας σημαίνει ότι θα έχετε περισσότερο εσωτερικό χώρο. Επίσης η εφαρμογή γίνεται σε πολύ λίγο χρόνο και κυρίως σε υφιστάμενα κτίρια, όπου η εφαρμογή γίνεται ακόμη πιο εύκολα, χωρίς να επηρεάζουν τον εσωτερικό σας χώρο και τέλος με λιγότερο χρήμα στα νέα κτίρια, καθώς χρειάζεται λιγότερο χτίσιμο και υλικά!

Εγγυήσεις

Για να γίνει μια σωστή και ολοκληρωμένη Εξωτερική Θερμομόνωση του κτιρίου, πέρα από την σωστή επιλογή των υλικών και συστημάτων, πρέπει να τηρούνται και οι σχετικές προδιαγραφές των κατασκευαστών που καθορίζονται στους Όρους και Προϋποθέσεις που συνοδεύουν τις εγγυήσεις τους. Η K-Energy, ένας από τους λίγους εγκεκριμένους εφαρμοστές πιστοποιημένων συστημάτων στην Κύπρο, σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονά σας, τον σύμβουλο μηχανικό σας και τον εργολάβο οικοδομών του κτιρίου σας μπορεί να σας διασφαλίσει τη βέλτιστη εφαρμογή ενός Συστήματος Εξωτερικής Θερμομόνωσης με εγγυήσεις τόσο στα επί μέρους υλικά αλλά και στο παραδοτέα εφαρμοσμένο σύστημα, από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους κατασκευαστές Συστημάτων Εξωτερικής Θερμομόνωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και καθοδήγηση, τηλεφωνήστε μας στο 22311234 και μιλήσετε σε ένα από τους ενεργειακούς μηχανικούς μας.